søndag 30. oktober 2016

Verdens fineste mirakel !Verdens fineste mirakel !

I denne jobben har jeg fått oppleve så mye, delt så mange gleder med forskjellige fine mennesker. Sett barn ta sitt første skritt, høre barnet si mamma for første gang, jeg får være med på bryllup, konfirmasjoner og i barnedåp. Så tett på livet, tett på andres liv, deres. Jeg er så glad for at dere slipper meg inn, å ønsker at jeg skal være med dere og forevige disse fine minnenen deres.

For en liten stund siden fikk jeg også oppleve et av livets store mirakler. 
Jeg fikk være med å fotografere når en helt ny person kommer til verden.
Jeg må innrøme at jeg måtte tenke meg om 2 ganger før jeg sa ja til dette oppdraget. Siden jeg ikke er mor selv, så var jeg ikke helt sikker på hva jeg gikk til. Jeg var redd for å være i veien, eller gjøre noe feil. Etter jeg fikk tenkt meg litt om så kunne jeg ikke la denne sjangsen gå i fra meg, så jeg takket ja. Dagene før termin var jeg så spent, men denne lille fyren kosa seg veldig inni magen så han hadde ikke tenkt til å komme ut med det første. 

Når smsen fra pappan tikket inn en send fredagskveld om at de hadde reist på sykehuset sto pelsen på armene og pulsen økte. Nå var det endelig i gang. Tiden etter denne smsen gjorde jeg ett forsøk på litt søvn, uten å lykkes noe særlig med det. Etter en stund kom det flere oppdaterings meldinger og til slutt en telefonsamtale der jeg fikk beskjed om at jeg "Kunne reise nå med en ganag, å godt kunne forte meg litt for nå var det skikkelig i gang". Angående tidligere pulsøkning og ståpels var dette ingenting i forhold til hvordan kroppen reagerte nå. Litt skjelven satte jeg meg i bilen og dro avsted. Der møtte jeg helt fantastiske jormødre og en utrolig sporty dame som om ca 1 time etter min annkomst skulle bli mamma. I sammarbeid med jordmor fant jeg en egnet plass hvor jeg ikke var i veien og satte meg ned. Det som skjer etter dette husker jeg ikke helt, men heldigvis har jeg fanget det med kamera mitt. Jeg fotograferte og blunket vekk tårer og fotograferte litt til. Jeg tar av meg hatten for mamman som fødte på en slik måte at jeg fikk lyst til å oppleve dette selv. Dette var en helt utolige opplevelse. 

Tusen takk til den fine mamman og pappan som ønsket at jeg skulle være med på dette. Dette er noe av det fineste jeg har opplevd !